Én af de ting, jeg husker fra min graviditet er overraskelsen over, hvor svært det var at finde graviditetstøj, som kunne bruges fornuftigt til friluftsliv. Altså, det vil sige, det var ikke noget problem at finde yogatoppe og -bukser til gravide, men sådan noget tyndt tøj blev ret hurtigt for koldt uden for i november måned!

Med ét kunne jeg godt mærke, at jeg er blevet lidt af en tøjsnob, når det kommer til lækre materialer, som både varmer, er lette og kun fylder lidt (fx uld eller polartech-fleece).

Da der på Fyn øjensynligt kun er 2 steder tilbage, hvor man kan købe ventetøj og ammetøj i fysisk butik (H&M og BabySam), og ingen af dem havde noget tilfredsstillende, var der altså kun en ting tilbage at gøre: Gennemtrawle nettet for løsninger. Jeg må dog indrømme, at min overraskelse var stor, da jeg fandt ud af, at graviditetstøj inden for friluftslivsverdenen åbenbart er så godt som ikke eksisterende, og derfor fandt jeg hurtigt ud af at tænke i alternative løsninger. Derudover er jeg stødt på et par løsninger efterfølgende, som jeg selv ville ønske, jeg havde kendt til – men måske kan du nå at få glæde af dem endnu:

Spar penge:

  • Gå på tilbudsjagt eller i genbrugsbutikker og køb billigt tøj i god kvalitet. Kan du ikke finde passende ventetøj, så trøjer eller bukser et par numre for stort, så der er plads til den voksende mave.
  • Køb ventetøj, der samtidigt kan bruges som ammetøj.
  • Lej tøjet i stedet for at købe det. Hos Circos.co (tidligere det danskejede firma Vigga) kan du leje både ventetøj og babytøj for et fast, lavt månedligt beløb.
  • Less is more: Køb få, dyrere stykker tøj i god kvalitet og design frem for en masse billigt tøj i ringere kvalitet. Du bliver gladere for at gå i tøjet, og så er tøjet også nemmere eventuelt at sælge videre bagefter.
  • Når du ammer: Tag en top med justerbare stropper på under din t-shirt, og træk t-shirten op og toppen ned, når du skal amme. På den måde kan du bruge dit sædvanlige tøj og undgå at investere i en masse ammetøj, der kun skal bruges midlertidigt.

Outdoor-venligt ventøj og ammetøj: 

  • NatureBaby sælger ammetoppe og -bh’er i uld/silke.
  • Det danske firma Milker laver praktisk og pænt graviditetstøj, hvoraf meget også kan bruges som ammetøj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *